Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pizza med basilikumhummus


2 voksne

1 pk Hvite bønner
1/2 Hvitløk
1/3 Sitron
2/3 ts Salt (B)
2/3 pk Basilikum
2 ss Olivenolje (B)
2 ss Vann (B)
Mel (B)
1 pk Pizzadeig
Bakepapir (B)
1 pk Grønnkål
1 pk Soltørket tomat
1 pk Pinjekjerner
1/3 Sitron
2 ss Olivenolje (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader.

Sil laken av bønnene, skyll de raskt under kaldt vann og ha de i en
foodprosessor (Bruk en stavmikser dersom du ikke har foodprosessor).

Tilsett hvitløk, sitronsaft, salt, basilikum, olivenolje og vann. Kjør til du har en helt jevn puré.

Dryss litt mel utover benken og kjevle pizzadeigen til den er 1/2-1 cm tykk.

Legg pizzabunnen over på et stekebrett kledd med bakepapir. Dersom den trekker seg litt sammen så er det bare å gi den et par rull med kjevlen.

Smør på hummusen.

Grovhakk grønnkål (kast de hardeste stilkene) og soltørket tomat. Fordel utover pizzaen.

Topp med pinjekjerner, sitronsaft og olivenolje.

Stek pizzaen i stekeovnen i 8-10 minutter.