Logg inn

Pastasalat med egg og varmrøkt laks


1 voksen

1 pakke Pasta penne
Salt (B)
1 Egg
1/4 Rødløk
1 Tomat
1 pakke Varmrøkt laks
1 pakke Spinat
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 beger Cæsarsalatdressing

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakke.

Kok opp en liten kjele med vann til eggene. La de koke i 8 minutter. Når eggene er ferdig kokt, legg de over i en skål med kaldt vann før de skrelles.

Skrell og kutt rødløk i skiver, og tomat i terninger. Kutt fisken i terninger.

Sil vannet av pastaen og legg pastaen tilbake i kjelen (ikke tilbake på varmen).

Bland inn spinat, rødløk og tomat, sammen med olivenolje, salt og pepper.

Topp med båter av egg, varmrøkt laks og cæsarsalatdressing.

Tips:

Etter at vannet er slått av pastaen kan du røre inn litt
olivenolje eller smør for å unngå at pastaen kleber.
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper.
Bløtkokte egg: 3-6 minutter
Smilende egg: 6-8 minutter
Hardkokte egg: 8-10 minutter
Egg fra kjøleskapet kokes opp fra kaldt vann.
Egg fra kjøkkenbenken legges i kokende vann.