Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pasta puttanesca*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsspagetti
1 stk Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/2 Rød chili
4 stk Tomater
1 pakke Basilikum
2/3 glass Grønne oliven
2 ss Stekeolje (B)
3 ss Kapers
1 ts Tørket oregano (B)
1/2 stk Sitron
2 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Pinjekjerner

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok spagetti etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær chili i tynne skiver. Skjær tomatene i små terninger, pass på at du tar vare på både skinn, innmat og saft. Grovhakk basilikum. Sil laken av olivenene.

Varm opp stekeolje til medium varme i en kjele. Ha i rødløk, hvitløk og chili, og la det surre i 3-4 minutter.

Tilsett tomat, kapers, oregano og halvparten av basilikumen. La det putre i 5 minutter.

Press i saften fra sitron, tilsett olivenolje og smak til med salt og
pepper.

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Ha i pinjekjernene og rist de til de er gylne. Pass på, de svir seg raskt!

Vend sausen inn i spagettien, topp med ristede pinjekjerner og resten av basilikumen.

Servér!