Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pasta med paprikasaus


2 voksne

Kundens bilder

Bakepapir (B)
2 Paprika
2/3 pk Pasta
1 pk Mandler
1 Rødløk
1 pk Basilikum
1/2 Hvitløk
2 ss Stekeolje (B)
2/3 pk Havrefløte
Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 250 grader. Bruk grillprogram om du har.

Kle et stekebrett med bakepapir. Del paprika i to og legg delene utover stekebrettet med skallet opp. Sett brettet midt i ovnen og bak i 6-9 minutter (frem til paprikaene begynner å få sorte flekker).

Kok pasta etter anvisning på pakke.

Ta paprikaene ut av ovnen. Forsøk å fjerne så mye av det tynne skallet som mulig (pass på at du ikke brenner deg).

Grovhakk mandler, rødløk og basilikum. Finhakk hvitløk. Kutt paprikabitene i små terninger.

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Ha i mandlene og rist dem raskt til de er gylne (unngå at de brenner seg). Legg mandlene til sides.

Ha stekeolje i pannen. Ha i rødløk, hvitløk og paprika. Stek i 2-3 minutter.

Hell i havrefløte og la det koke opp. Ha deretter i 2/3 av basilikumen og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen på paprikasausen med noen spiseskjeer vann om ønskelig.

Om ønskelig kan sausen kjøres jevn med en stavmikser før servering.

Server nykokt pasta med paprikasaus toppet med grovhakkede mandler og basilikum.