Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pasta med kjøttboller og blomkål


2 voksne

Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Tapasdeig 360g
1 ss Stekeolje (B)
0,5-1 stk Blomkål
1 pakke Pasta
Olivenolje (B)
1 liten pakke Bladpersille

Fremgangsmåte

Kok opp en stor kjele med vann og salt til blomkål og pasta.

Vask hendene godt. Rull små og jevne kjøttboller mellom håndflatene. Bruk litt kaldt vann på hendene dersom kjøttbolledeigen kleber.

Stek kjøttbollene i en medium varm stekepanne med stekeolje i ca. 10 minutter til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Kutt blomkålstilken i terninger på ca. 1x1 cm og grovkutt resten av blomkålen.

Når vannet fosskoker legges den hakkede blomkålen i og kokes under lokk i ca. 1 minutt.

Legg så i pasta og kok videre i 4 minutter uten lokk. Pass på at det ikke koker over.

Sil av kokevannet og skyll raskt med kaldt vann slik at pastaen ikke kleber, eller vend inn noen spiseskjeer olivenolje om ønskelig.

Servér med hakket persille og nystekte kjøttboller.

Tips:
Tilsett gjerne en neve fryste erter i kokevannet samtidig med pastaen. Eventuelt andre grønnsaksrester du vil få brukt opp.