Logg inn

Pasta genovese med blancherte haricot verts og spekeskinke


1 voksen

1 pk Pasta
1/2 pk Haricot verts
1/2 ts Salt (B)
1/2 glass Grønn pesto
1 pk Spekeskinke
Ca. 1 ss Kokevann fra pastaen
1 pk Revet parmesan
Kvernet salt (B)
Kvernet Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare
 

Fremgangsmåte

Kok ønsket mengde pasta etter anvsining på pakken. Se tips.

Kok opp ca. 1 liter med vann til haricot verts (grønne bønner). Gjør klar en stor bolle med iskaldt vann (gjerne med isbiter).

Skyll og kutt haricot verts i to. Når vannet koker har du i salt og haricot verts. La de koke i 45-60 sekunder før du tar bønnene ut og legger de i isvannet. Sørg for at alle bønnene er godt dekket av kaldt vann. La de ligge i 1-2 minutter før du tar dem opp og legger de til tørk på et kjøkkenhåndkle. Å koke på denne måten kalles å ’blanchere’, og det bevarer mer av fargen, sprøheten og friskheten.

Sil vannet av pastaen (ta vare på ca. 1/2 dl av kokevannet).

Bland sammen den kokte pastaen og haricot verts med ønsket mengde grønn pesto. Ha i spekeskinken og noen spiseskjeer av pastavannet. Dette kokevannet inneholder stivelse som gjør at retten får riktig konsistens.

Topp genovesen med revet parmesan og litt kvernet salt og pepper.

Tips
Ønsker du stekt spekeskinke i pastaen så kan du fordele spekeskinken utover et stekebrett og steke i ovn på 200 grader til spekeskinken er lett gyllen og sprø.

Kok gjerne pastaen ’al dente’ (litt tyggemotstand).