Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Paprikasuppe*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Sjalottløk
1 pakke Paprika i forskjellige farger
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Røkt paprikapulver (B)
1/2 ts Malt spisskummen (B)
1 boks Tomatpuré
2/3 boks Hermetisk tomat
6 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 pakke Valnøtter
1 pakke Bladpersille
2 ss Olivenolje (B)
1 stk Sitron
1 stk Lønnesirup eller annen søtning (B)
1 ss Soyasaus (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skrell og finhakk løk. Rens paprika og skjær de i terninger. Varm opp oljen til medium-høy varme i en kjele.

Ha i løk, paprikapulver og spisskummen, og la det surre i 2-3
minutter under omrøring.

Tilsett paprikabitene og surr i 2-3 minutter til under omrøring.

Rør inn tomatpuré, hermetisk tomat, vann og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter.

Grovhakk valnøtter, finhakk persille.

Når risen er ferdig kokt tilsettes den i suppen sammen med valnøtter, persille og olivenolje.

Smak til med nypresset sitronsaft, lønnesirup og soyasaus.

Servér.