Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsstekte kjøttpølser med sennepsdressing


1 voksne

*Pastinakk
1 pakke Poteter
1 stk Paprika
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
Bakepapir (valgfritt)
1 pakke Nettmatpølser
1/2 beger Rømmekolle
1 glass Grov sennep
1/2 pakke Bladpersille

*Pastinakk varierer mye i størrelse. bruk derfor det som ble levert til retten.
(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Skrell pastinakk og kutt i fingertykke staver. Vask og del potetene i fingertykke staver (skrell om ønskelig). Vask, rens og kutt paprika i fingertykke strimler.

Vend grønnsaker og potet i stekeolje og krydre med salt og pepp er. Legg alt utover et stekebrett kledd med bakepapir eller i en ildfast form og stek i ca. 20-25 minutter.

Når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden legges pølsene inn sammen med potet og grønnsaker.

Bland rømme og sennep i en liten skål. Tilsett finhakket persille og bland godt.

Servér de ovnsbakte pølsene med potet, grønnsaker og sennepssaus.

Tips
Bruk flaksalt og grovkvernet pepper om ønskelig. Vend om på potetene 1-2 ganger mens de stekes. Pølsene kan også stekes i stekepanne om ønskelig.