Logg inn

Ovnsbakt svinefilet med tomatsalsa og søtpotetstappe


2 voksne

1 pk Svin av ytrefilet
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
*Søtpotet (se under)
Vann (B)
1 ss Smør (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Kvernet pepper (B)
1 pk Cherrytomater
1 Rødløk
1/2 Chili
1/2 Hvitløk
3 ss Olivenolje (B)

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som blir levert til retten.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Brun svinefileten raskt på alle sider i en stekepanne på sterk varme med stekeolje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper (gni krydderet inn om ikke kjøttet er for varmt). Legg svinefileten i en ildfast form.

Bak i ovn i 15-20 minutter (se tips). Bruk gjerne en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig stekt. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Skrell og grovkutt søtpotetene.

Legg søtpotetbitene i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Kok i ca. 20 minutter til potetene er møre.

Når søtpotetbitene er ferdig kokt siles vannet av. Tilsett smør og mos de med en gaffel eller potetstapper. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

Vask og del cherrytomatene i to.

Skrell og finkutt rødløk, chili og hvitløk. Stek løk, chili og cherrytomater i en panne på medium-sterk varme med olivenolje i 3-4 minutter.

Tips
Har du et steketermometer kan du stikke dette inn i den fyldigste delen av svinefileten før den bakes i ovn.

Ønsker du en lett rosa farge tar du ut kjøttet når temperaturen viser
68-70 grader.

Ønsker du den helt gjennomstekt venter du til temperaturen viser 76 grader.