Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsbakt laks med frisk potetsalat


2 voksne

1 pk Poteter
Vann (B)
Salt (B)
1/2 rødløk
1/2 Hvitløk
1 pk Laksefilét
1/2 ts Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 Eple
1 pk Mandler
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 beger Rømmedressing
1 pk Salatblanding

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann og kok i ca. 20 mintter.

Finsnitt rødløk og hvitløk. Legg dette fint over fisken og dryss over salt og olivenolje. Bak i ovn i ca. 15 minutter.

Kutt eplekjøttet i biter/skiver (unngå stilken) og grovhakk mandler. Del potetene i to eller fire. Bland sammen potet, eplekjøtt, mandler,  olivenolje, salt og pepper i en bolle.

Server ovnsbakt laks med frisk potetsalat, rømmedressing og salat.

Tips
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper.

Har du andre grønnsaker liggende i kjøleksapet kan
du lage en mer spennende salat.
Tilsett for eksempel ruccola, tomat, agurk, mais, sukkererter, melon, bønner, reddik eller lignende.