Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsbakt kylling med søtpotet og fersken (Solo)


1 voksne

Søtpotet
1 pakke Minipaprika
1 stk Rødløk
1 stk Fersken
1 stk Kyllingfilet
Bakepapir (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 stk Lime
1 pakke Ruccola 20g
1/2 beger Rømmekolle

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og kutt søtpotet i terninger på ca. 2x2 cm. Del minipaprika i to og ta ut frøene. Skrell og kutt rødløk i strimler. Vask, rens og kutt nektarin i terninger på ca. 2x2 cm.

Legg minipaprika, søtpotet, rødløk, nektarin og kylling på et stekebrett kledd med bakepapir og vend det hele godt inn med olivenolje. Krydre med salt og pepper.

Del lime i to og legg den ene halvdelen på stekebrettet. Den andre halvdelen kuttes i tynne skiver og legges i en mugge med isvann.

Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i ca. 20 minutter.

Løft ut kyllingfiletene og la de hvile i 5 minutter før du skjærer de i skiver. Resten steker videre i mellomtiden.

Ta så ut stekebrettet fra ovnen og legg kyllingskivene tilbake på brettet sammen med grønnsakene.

Klem saften av varm lime over det hele (pass på at du ikke brenner deg).

Dryss over ruccola og servér med creme fraiche og friskt isvann.