Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsbakt kylling med søtpotet, fersken og kesam


2 voksne

Søtpotet
0,5-1 stk Blomkål
0,5-1 stk Rødløk
2 stk Kyllingfilet
Bakepapir (B)
1.5 ss Olivenolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
1 stk Lime
1 stk Fersken
1 pakke Ruccola 40g
1 beger kesam

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og kutt søtpotet i terninger på ca. 2x2 cm. Kutt blomkål i små buketter. Skrell og kutt rødløk i strimler.

Legg blomkål, søtpotet, rødløk og kylling på et stekebrett kledd med bakepapir og vend det hele godt inn med olivenolje.

Krydre med salt og pepper. Del limen i to og legg halvdelene på stekebrettet. Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i ca. 20 minutter.

Vask og kutt nektarin/fersken i 2x2 cm store terninger.

Løft ut kyllingfiletene og la de hvile i 5 minutter før du skjærer de i skiver. Resten steker videre i mellomtiden.

Ta ut stekebrettet fra ovnen og legg kyllingskivene tilbake på brettet sammen med grønnsakene. Klem saften av varm lime over det hele (pass på at du ikke brenner deg). Dryss over nektarin og ruccola.

Servér med kesam.