Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsbakt hvit fisk i sesong med middelhavsgrønnsaker


2 voksne

1 pakke Mandelpoteter 400g
0,5-1 stk Blomkål
Vann (B)
1 stk Squash
1 stk Tomat
1 stk Sjalottløk
Bakepapir (B)
2 ss Olivenolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
Ca. 1 dl Melk (B)
0.5 ts Salt (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Mandler 30g
1 liten pakke Kruspersille

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell potetene, del de i to og legg de i en kjele. Kutt blomkålen i buketter og legg sammen med potetene.

Fyll opp med vann slik at det dekker og kok i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Vask og kutt squash i 3 cm tykke skiver. Vask og del tomatene i fire. Skrell og kutt rødløken i skiver.

Legg det hele på et stekebrett kledd med bakepapir og hell over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen og stek i 25 minutter.

Når potetene og blomkålen er ferdig siles vannet av. Tilsett melk og salt. Rør godt sammen med en ballong-visp eller potetstapper.

Del fisken opp i porsjonsstykker. Krydre de med et lett dryss salt og pepper.

Når det gjenstår ca. 10 minutter på grønnsakene legges fisken inn på samme brett.

Kjør raskt sammen mandler og persille i en blender. Det skal se ut som smuler.

Dryss over retten rett før servering eller servér ved siden av.