Logg inn

Ovnsbakt hvit fisk i sesong med middelhavsgrønnsaker


2 voksne

1 pakke Mandelpoteter 400g
Vann (B)
1 stk Squash
1 stk Tomat
1 stk Sjalottløk
Bakepapir (B)
2 ss Olivenolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
Ca. 1 dl Melk (B)
0.5 ts Salt (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Mandler 30g
1 liten pakke Kruspersille

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell potetene, del de i to og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker og kok i 18-20 minutter, til potetene er møre.

Vask og kutt squash i 2-3 cm tykke skiver. Vask og del tomatene i fire. Skrell og kutt løk i skiver.

Legg det hele på et stekebrett kledd med bakepapir og hell over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen og stek i ca. 25 minutter.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe mens du tilsetter melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske. Tilsett litt salt om ønskelig.

Del fisken opp i porsjonsstykker. Krydre de med et lett dryss salt og pepper.

Når det gjenstår ca. 10 minutter på grønnsakene legges fisken inn på samme brett.

Kjør raskt sammen mandler og persille i en blender. Det skal se ut som smuler.

Dryss over retten rett før servering eller servér ved siden av.

Tips
Smak til potetstappen med smør om ønskelig.
Start på potetstappen så fort koketiden til potetene er over
(for å unngå klumper).
Varm gjerne opp melken før den blandes inn med potetene.