Logg inn

Ovnsbakt ørretgrateng med blomkål og dill


2 voksne

1 pk Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
1 pk Blomkåltopper
1/2 Rødløk
1/2 pk Dill
1 pk Ørretfilet
Kvernet pepper (B)
1 1/2 dl Kremfløte
1/3 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader varmluft. (Se tips).

Vask og kutt potetene i skiver på ca. 1/2 cm. Legg potetene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med 3-4 cm. Tilsett ca. 1/2 ts salt per liter vann og kok i ca. 15 minutter.

Kutt blomkål i buketter. Skrell og finkutt rødløk. Finsnitt dill.

Tilsett blomkål i kjelen sammen med potetene når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden.

Sil av vannet og hell innholdet over i en ildfast form. Strø rødløk over blomkålen og potetene.

Kutt ørreten i skiver på ca. 1 cm og legg på toppen i formen. Dryss over litt grovkvernet pepper.

Ha kremfløte i en glass- eller motallbolle. Tilsett salt og dill. Pisk jevnt og raskt til fløten blir en myk krem. Bruk helst en ballongvisp og jobb så mye luft som mulig inn i kremen.

Fordel kremen forsiktig ut over toppen av ørreten. Bak i ovn i 12-14 minutter.

Tips
Sett gjerne en glass- eller metallbolle og
visp (helst ballongvisp) i kjøleskapet. Dette
skal brukes til å piske krem senere.