Logg inn

Ovnsbakt ørret med frisk potetsalat og hvitløksdressing


2 voksne

1 pk Poteter
Vann (B)
Salt (B)
1/2 Rødløk
1/2 Hvitløk
1 pk Ørretfilet
1/2 ts Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 Eple
1 pk Mandler
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 beger Hvitløksdressing
1 pk Salatblanding 50g

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann og kok i ca. 20 mintter, til de er møre.

Finsnitt rødløk og hvitløk. Legg dette fint over fisken i en ildfast form og dryss over salt og olivenolje. Bak i ovn i ca. 15 minutter.

Kutt eplekjøttet i biter (unngå stilken) og grovhakk mandler. Del potetene i to eller fire. Bland sammen potet, eplekjøtt, mandler, olivenolje, salt og pepper i en bolle.

Server ovnsbakt ørret med frisk potetsalat, hvitløksdressing og salat. 

Tips
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper.
Har du andre grønnsaker liggende i kjøleksapet kan
du lage en mer spennende salat.
Tilsett for eksempel tomat, agurk, mais,
sukkererter, melon, bønner, reddik eller lignende.