Logg inn

Ovnsbakt ørret med frisk potetsalat og rømmedressing


2 voksne

1 pk Poteter
Vann (B)
Salt (B)
1/2 Rødløk
1/2 Hvitløk
1 pk Ørretfilet
1/2 ts Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 Eple
1 pk Mandler
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 beger Dressing
1 pk Salatblanding 50g

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann og kok i ca. 20 mintter, til de er møre.

Finsnitt rødløk og hvitløk. Legg dette fint over fisken i en ildfast form og dryss over salt og olivenolje. Bak i ovn i ca. 15 minutter.

Kutt eplekjøttet i biter (unngå stilken) og grovhakk mandler. Del potetene i to eller fire. Bland sammen potet, eplekjøtt, mandler, olivenolje, salt og pepper i en bolle.

Server ovnsbakt ørret med frisk potetsalat, dressing og salat. Dressingen vil variere mellom rømmedressing og hvitløksdressing, avhengig av tilgang.

Tips
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper.
Har du andre grønnsaker liggende i kjøleksapet kan
du lage en mer spennende salat.
Tilsett for eksempel tomat, agurk, mais,
sukkererter, melon, bønner, reddik eller lignende.