Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Tofu i grønn curry*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1 pakke Tofu
Stekeolje (B)
Salt (B)
0,5-1 stk Hvitløk
1 stk Rød paprika
1 stk Gulrot
1 pakke Ferske grønne bønner
2 ss Stekeolje (B)
2 ss Grønn currypaste
2 ss Soyasaus (B)
1 boks Kokosmelk
1 liten pakke Basilikum
1 liten pakke Koriander
1 stk Lime
Sukker eller lønnesirup (B)

Sett ovnen på 200 grader. Kok ris etter anvisning på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær tofu i terninger på ca. 1-1,5 cm og fordel de utover stekebrettet.Hell over litt olje og dryss over litt salt.

Stek i 10 minutter, ta ut brettet, vend på bitene og stek deretter i 10-15 minutter til. Tofu er best om den får bli gyllen.

Finhakk hvitløk, skjær paprika i strimler og gulrøtter i skiver. Skjær av de harde endene på de grønne bønnene.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en gryte. Tilsett hvitløk, paprika og gulrøtter og stek i 2-3 minutter.

Ha i currypaste og la det frese i 1 minutt.

Tilsett soyasaus og kokosmelk, og la det koke opp.

Grovhakk basilikum og koriander. Press i saften av en lime og smak til med litt sukker eller sirup. Ha i grønne bønner.

Rett før servering vender du inn de gylne tofubitene og grovhakket basilikum og koriander.

Servér med nykokt ris.