1 pakke Villrisblanding 150g
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1 stk Blomkål
3 ss Peanøttsmør (B)
3 ss Maisstivelse (B)
1/2 boks Kokosmelk
1 ss Soyasaus (B)
1/2 stk Rød chili
2 ss Rød currypaste
2 ss Hvetemel (B)
1 pakke Griljermel
2 ss Peanøttsmør (B)
1 ss Soyasaus (B)
1 ss Lønnesirup eller annen søtning (B)
1 bunt Vårløk
1 pakke Peanøtter
(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok ris som anvist på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.
Del blomkål i buketter. Prøv å ha de så jevnstore som mulig.
Ha peanøttsmør, maisstivelse, kokosmelk, soyasaus, chili, currypaste og hvetemel i en foodprosessor, kjør til en jevn, tyktflytende masse. Ha eventuelt i litt vann om det blir for tykt.
Hell over i en skål, og ha griljermelet utover på en tallerken.
Dypp blomkålbukettene godt i peanøtt-massen, rull de deretter i
griljermelet.
Fordel de utover stekebrettet, bak de i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Pass på at de ikke blir brent!
Gjør klar sausen mens blomkålbukettene bakes. Rør sammen
peanøttsmør, soyasaus og lønnesirup i en bolle.
Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøtter.
Anrett de ferdigstekte blomkålbukettene med ris på tallerken, hell
over sausen og topp med vårløk og peanøtter.
Servér rykende varmt.