Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Thaiblomkål*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
2 stk Blomkål
3 ss Peanøttsmør (B)
3 ss Maisstivelse (B)
1/2 boks Kokosmelk
1 ss Soyasaus (B)
0,5-1 stk Rød chili
2 ss Rød currypaste
2 ss Hvetemel (B)
1 pakke Griljermel 60g
2 ss Peanøttsmør (B)
1 ss Soyasaus (B)
1 ss Lønnesirup eller annen søtning (B)
1 bunt Vårløk
1 pakke Peanøtter 15g

Sett ovnen på 220 grader varmluft.

Kok risen som anvist på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter. Prøv å ha de så jevnstore som mulig.

Ha 3 ss peanøttsmør, maisstivelse, kokosmelk, 1 ss soyasaus, chili, currypaste og hvetemel i en foodprosessor, kjør til en jevn, tyktflytende masse. Ha eventuelt i litt vann om det blir for tykt.

Hell over i en skål, og ha griljermelet utover på en tallerken. Dypp blomkålbukettene godt i peanøtt-massen, rull de deretter i griljermelet.

Fordel de utover stekebrettet, bak de i ovnen i ca. 20-25 minutter. Pass på at de ikke blir brent.

Gjør klar sausen mens blomkålbukettene bakes. Rør sammen 2 ss peanøttsmør, 1 ss soyasaus og lønnesirup i en bolle.

Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøtter.

Anrett de ferdigstekte blomkålbukettene med ris på tallerken, hell over sausen og topp med vårløk og peanøtter.

Servér rykende varmt.