Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Svinefilet med stekt hjertesalat og appelsindressing


2 voksne

1 pakke Småpoteter 400g
1 pakke Gulrøtter 500g
Bakepapir (B)
1.5 ss Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
0.5 stk Appelsin
2 stk Hjertesalater
1 pakke Ytrefilet av svin 360g
1 ss Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
0.5 ss Stekeolje (B)
1 liten pakke Bladpersille
0.5 stk Hvitløk
1 dl Olivenolje (B)
0.25 ts Salt (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og del potetene i to. Skrell og kutt gulrot i staver.

Legg potet og gulrot på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt inn i stekeolje. Krydre med salt og pepper. Stek i ca. 25 minutter til potetene er møre.

Del appelsin i to. Del hjertesalat i to på langs.

Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne på sterk varme med stekeolje.

Krydre med salt og pepper og legg det inn sammen med potet og gulrot. Stek i ca. 10-15 minutter. Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver.

Tørk ut av stekepannen med et kjøkkenpapir og stek appelsinhalvdelene på sterk varme i tørr panne til de får en gyllen-brun stekeflate. Legg de over på en tallerken.

Tørk ut av pannen igjen og tilsett stekeolje. Stek hjertesalaten på sterk varme, på snittflaten, i ca. 30 sekunder. Legg de på tallerkenen sammen med appelsinen.

Kjør sammen persille, hvitløk og olivenolje i en blender (hvitløk og persille kan også finhakkes med en kniv). Ha blandingen over i en skål.

Klem saften av appelsinen over i skålen med persille- og hvitløksblandingen. Smak til med salt.

Servér ytrefileten med stekt hjertesalat, appelsindressing, ovnsbakt potet og gulrot.