Logg inn

Svinefilet med stekt hjertesalat og appelsindressing


2 voksne

1 pk Poteter
3 Gulrøtter
Bakepapir (B)
1 1/2 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 Appelsin
1 Hjertesalat
1 pk Ytrefilet av svin
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1 pk Bladpersille
1/3 Hvitløk
1 dl Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og del potetene i båter (kan skrelles om ønskelig). Skrell og kutt gulrot i staver.

Legg potet og gulrot på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt inn i stekeolje. Krydre med salt og pepper (bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper). Stek i ca. 25 minutter, til potetene er møre.

Del appelsin i to. Del hjertesalat i to på langs.

Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne på sterk varme med stekeolje.

Krydre med salt og pepper og legg det inn sammen med potet og gulrot. Stek i ca. 10-15 minutter.

Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig stekt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver.

Tørk ut av stekepannen med et kjøkkenpapir og stek appelsinhalvdelene på sterk varme i tørr panne til de får en gyllen-brun stekeflate. Legg de over på en tallerken.

Tørk ut av pannen igjen og tilsett stekeolje. Stek hjertesalaten på sterk varme, på snittflaten, i ca. 30 sekunder. Legg de på tallerkenen sammen med appelsinen.

Kjør sammen persille, hvitløk og olivenolje i en blender (evt. stavmikser). Ha blandingen over i en skål.

Klem saften av appelsinen over i skålen med persille- og hvitløksblandingen. Smak til med salt.

Servér ytrefileten med stekt hjertesalat, appelsindressing, ovnsbakt potet og gulrot.

Tips
Om ønskelig kan du krydre svinekjøttet med spisskummen, paprikapulver (gjerne røkt), kajennepepper og/eller hvitløkspulver. Gni krydderet godt inn i kjøttet før steking.