Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Svinefilet med bakt tomat og fløtegratinerte poteter


2 voksne

1 pakke Matpoteter 400g
1 stk Gulrot
Pastinakk
Vann (B)
Salt (B)
2 stk Tomater
Bakepapir (B)
Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Ytrefilet av svin 360g
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
2 dl Kremfløte
Salt (B)
Pepper (B)
Ca. 0,5 pakke Revet ost

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og kutt potet, gulrot og pastinakk i terninger på ca. 1x1 cm. Legg terningene i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann og kok under lokk i ca. 10 minutter.

Del tomatene i to og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Hell en teskje olivenolje på hver tomat og krydre lett med salt og pepper.

Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne på sterk varme med stekeolje.

Legg kjøttet på brettet sammen med tomatene. Sørg for at det er plass til en ildfast form ved siden av. Krydre kjøttet lett med salt og pepper.

Sil vannet av potet- og grønnsaksterningene og hell de tilbake i kjelen.

Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Rør godt og hell det hele over i en ildfast form. Topp med ost og sett formen på brettet sammen med tomat og kjøtt. Sett det hele inn i ovnen og stek i 10 minutter.

Ta ut kjøttet og legg det på en tallerken. Stek resten videre i ca. 5 minutter til osten er gyllen.

Skjær kjøttet i skiver og servér sammen med bakte tomater og fløtegratinerte poteter og grønnsaker.