Logg inn

Stians superpanne med egg og bacon


1 voksen

1 pakke Matpoteter
1/2 ts Salt (B)
1/2 Rødløk
1 pakke Aromasopp
1 pakke Bacon i terninger
2 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
2 Egg
1 Hjertesalat
1 Tomat
Olivenolje (B)
Ferskt brød (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Grovkutt potene og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. Kok i ca. 12-15 min, til potetene er møre.

Stek bacon på høy varme i en stekepanne med stekeolje i ca. 3 minutter.

Skrell og grovkutt rødløk og sopp. Tilsett dette i pannen og stek videre på middels-høy varme i 3-4 minutter.

Sil vannet av potetene og ha de over i pannen og stek videre i 3-5 min, smak til med salt og pepper.

Klekk eggene over innholdet i pannen og sett pannen i ovnen i ca. 5-7 minutter, til all eggehviten har stivnet.

Viktig!
Har du en stekepanne med håndtak av plast som ikke tåler varme? Hell innholdet over i en ildfastform før du klekker i eggene og setter det i ovnen.
Vask og grovkutt salat og tomat. Strø det over pannen etter steking sammen med et par gode spiseskjeer med olivenolje.

Tips:
Server gjerne retten med rundstykker eller
et godt brød med smør.
Bruk gjerne flaksalt og grovkvernet pepper.