Logg inn

Stekt gris med peppersaus og røstipotet


2 voksne

1 pk Matpotet
1/2 Hvitløk
1 1/2 ts Potetkrydder
2 ss Stekeolje (B)
Bakepapir (B)
1 Grønn squash
2 Gulrøtter
1 pk Svinefilet
1/2 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 dl Kremfløte

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og riv de på et grovt rivjern rett oppi en bolle. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet oppi bollen sammen med potetene. Tilsett potetkrydder og bland godt sammen. Bruk  hendene og klem mest mulig av væsken ut av potetraspet.

Form deretter potetballer, en per porsjon.

Stek potetballene på en medium varm panne med stekeolje i 2-3 minutter på hver side. De faller lett fra hverandre før de har fått en god stekeflate, så flytt minst mulig på de underveis i stekingen.

Når røstipotetene har fått en fin farge på begge sider legges de over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter i stekeovn.

Vask grønnsakene. Bruk en skreller til å lage strimler av squashen helt inn til kjernen. Kjernen kuttes i tynne skiver.

Skrell gulrot, kast skallet, og fortsett å lage strimler helt til det ikke er mer gulrot igjen.

Kutt svinefileten i strimler på ca. 1x4 cm. Ha kjøttet over i en stekepanne og stek på sterk varme med stekeolje i 3-4 minutter. Rist på pannen og rør litt underveis.

Tilsett grønnsakene og fløte. Rør rundt og smak til med salt og pepper.

Anrett blandingen oppå røstipoteten og servér.