Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Stekt gris med peppersaus og røstipotet


2 voksne

1 pakke Matpotet
1/2 Hvitløk
1 1/2 ts Potetkrydder
2 ss Stekeolje (B)
Bakepapir (B)
1 Squash
2 Gulrøtter
1 pakke Svin i strimler
1/2 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 dl Fløte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og riv de på et grovt rivjern rett oppi en bolle. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet oppi sammen med potetene. Tilsett potetkrydder og bland godt sammen. Bruk hendene og klem mest mulig av væsken ut av potetraspet.

Form deretter potetballer, en per porsjon.

Stek de på en medium varm panne med stekeolje i 2-3 minutter på hver side. De faller lett fra hverandre før de har fått en god stekeflate, så flytt minst mulig på de underveis i stekingen.

Når røstipotetene har fått en fin farge på begge sider legges de over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter i stekeovn.

Vask grønnsakene. Bruk en skreller til å lage strimler av squashen helt inn til kjernen. Kjernen kuttes i tynne skiver.

Skrell gulrot, kast skallet, og fortsett å lage strimler helt til det ikke er mer gulrot igjen.

Stek kjøttstrimlene i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 5-6 minutter, til de er gjennomstekte. Rør litt underveis.

Tilsett grønnsakene og fløte. Rør rundt og smak til med salt og pepper.

Anrett blandingen oppå røstipoteten og servér.