Logg inn

Søtpotettaco*


2 voksne

Bakepapir (B)
*Søtpotet
Stekeolje (B)
Salt (B)
1 pakke Koriander
2 Gulrøtter
1 bit Rødkål ca. 150g
1 bit Kål ca. 150g
1/2 stk Lime
1 ss Sukker eller lønnesirup (B)
1 ss Husholdningseddik eller hvitvinseddik (B)
2/3 pakke Hermetiske sorte bønner
3 ts Tacokrydder
1 pakke Tacotubs
1 glass Tacosaus

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som ble levert med retten.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotet og skjær i terninger på ca. 1x1 cm. Fordel
søtpotetterningene utover stekebrettet, vend de godt i olje, krydre med litt salt, og stek i 10 minutter.

Grovhakk koriander. Rasp gulrot på den grove siden av et rivjern.
Grovkutt kål og rødkål.

Rør sammen limesaft, sukker og eddik i en bolle. Tilsett gulrot, kål, rødkål og koriander, og vend det hele godt sammen.

Sil laken av bønnene.

Ta søtpotetene ut av ovnen, legg bønnene over og dryss over
tacokrydder.

Rør det forsiktig sammen og stek videre i ca. 10 minutter til.

Varm tacotubs etter anvisning på pakken og fyll de med søtpotet,
bønner, friske og syrlige grønnsaker og tacosaus.