Logg inn

Ribollita


1 voksen

1 pakke Bacon i terninger
Matolje (B)
1 Løk
1/2 Hvitløk
1 Gulrot
1 pakke Hermetisk tomat
1/2 Grønnsaksbuljongterning
1 1/2 dl Vann (B)
1/2 pakke Hermetiske hvite bønner
1 bit Kål
Salt (B)
Pepper (B)
 

Fremgangsmåte

Stek bacon i en kjele med stekeolje på høy varme i 2-3 minutter.

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Tilsett sammen med baconet og
fres videre i 2-3 minutter til.

Kutt gulrot i skiver.

Tilsett gulrot og hermetisk tomat sammen med buljong og vann. La
det hele småputre i ca. 10 minutter. Rør om av og til.

Sil vannet av de hvite bønnene, skyll de raskt og tilsett i gryten. Grovhakk kål og ha i. La det putre i 3 minutter til.

Smak til med salt og pepper.

Tips:

Topp gjerne suppen med olivenolje
og revet parmesan.
Server med brød eller rundstykker
om ønskelig.