Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Røkt torsk med egg, smør, kål og poteter


2 voksne

1 pakke Småpoteter 400g
1 stk Kål 450g
Vann (B)
Salt (B)
0,5-1 stk Blomkål
1 stor pakke Gressløk
2 stk Egg
Vann (B)
1 pakke Røkt torsk 350g
2 ss Smør (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og del potetene i to og legg de i en kjele. Fjern stilken og kutt kålen i skiver. Legg kålen på toppen av potetene.

Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 3 cm. Tilsett en halv teskje salt per liter vann. Kok i ca. 20 minutter.

Del blomkålen opp i små buketter. Finhakk gressløken.

Legg eggene i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la de koke i 6-8 minutter. Hell av vannet og la de stå med rennende kaldt vann i noen minutter, før de skrelles og deles.

Del den røkte torsken opp i porsjonsstykker og legg de i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i ca. 10 minutter. Bruk en liten kniv for å sjekke om den er ferdig.

Når det gjenstår ca. 3 minutter av potetenes koketid legges blomkålen på toppen av kålen. Kok videre under lokk. Sil av vannet, damp lett.

Smelt smøret i en liten kjele og tilsett gressløken.

Server den røkte torsken med smeltet gressløksmør, poteter, kål, blomkål og kokte egg.