Logg inn

Quinoasalat med polkabete*


2 voksne

1 pakke Quinoa
1 pk Brokkoli
1 stk Polkabete
1 pakke Valnøtter
1 pakke Gresskarkjerner
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
2 ss Peanøttsmør (B)
2 ss Sukker eller lønnesirup (B)
2 ss Soyasaus (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Bjørnebær

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skjær brokkoli i buketter. Skrell polkabeten og skjær den i tynne
skiver. Grovhakk valnøtter.

Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i nøtter og kjerner og rist i tørr panne til de begynner å bli gylne - dette går ganske kjapt!

Legg de til sides og ha olje og brokkoli i pannen. Stek under omrøring til brokkolien begynner å bli gyllen, ha på salt og pepper. Ta pannen av varmen.

Rør sammen peanøttsmør, sukker/sirup og soyasaus i en bolle, ha i et par spiseskjeer vann om det blir veldig tykt.

Vend sammen ferdigkokt quinoa, brokkoli og dressing. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerken, ha beteskivene, nøtter, kjerner ogbjørnebær over.

Servér!

Tips:
Har du andre grønnsaker liggende i kjøleskapet kan det
meste passe i denne retten.
Hjemmelaget peanøttsmør? Kjør peanøtter i en foodprosessor
(evt. stavmikser) på høy hastighet til du får en tykk masse.
Tilsett litt salt og honning/sirup for å få den mer flytende.