Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Quinoasalat med polkabete*


2 voksne

1 pakke Quinoa 150g
1 stk Brokkoli
1 stk Polkabete
1 pakke Valnøtter 50g
1 pakke Gresskarkjerner 40g
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
2 ss Peanøttsmør (B)
2 ss Sukker eller lønnesirup (B)
2 ss Soyasaus (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Bjørnebær

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skjær brokkoli i buketter. Skrell beten og skjær den i tynne skiver. Grovhakk valnøtter.

Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i nøtter og kjerner og rist i tørr panne til de begynner å bli gylne - dette går ganske kjapt.

Legg de til sides og ha olje og brokkoli i pannen. Stek under omrøring til brokkolien begynner å bli gyllen, ha på salt og pepper. Ta pannen av varmen.

Rør sammen peanøttsmør, lønnesirup og soyasaus i en bolle, ha i et par spiseskjeer vann om de blir veldig tykt.

Vend sammen quinoa, brokkoli og dressingen. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerken, ha beteskivene, nøtter, kjerner og bjørnebær over.

Servér!