Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Potetburger*


2 voksne

1 pakke Matpoteter 400g
Vann (B)
1 stk Løk
1 stor pakke Gressløk
1 pakke Hermetiske brune bønner
1 pakke Havregryn 200g
1 pakke Sesamfrø 40g
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Burgerkrydder
2 ss Stekeolje (B)
2 stk Tomater
1 stk Agurk
1 stk Rødløk
4 stk Grove hamburgerbrød (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Salatblanding 75g

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell potetene og skjær de i ca. 2x2 cm store terninger.

Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Kok under lokk til potetterningene er møre.

Grovhakk løk og gressløk. Sil laken av bønnene og skyll
de i kaldt vann.

Ha potet, løk, gressløk, bønner, havregryn og sesamfrø
i en bolle. Smuldre i grønnsaksbuljongterningen og ha i
krydderblandingen. Kjør det hele sammen til en grov
masse med en stavmixer eller i en foodprosessor.

Ha litt vann på hendene og form fire burgere.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en
stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider.

Skjær tomatene, agurken og rødløken i skiver.

Varm burgerbrødene i ca. 1 minutt og del de i to.
Vask og tørk salaten.

Servér burgerne på burgerbrød med salat, tomat,
agurk og rødløk.