1 pakke Matpoteter
Vann (B)
1 stk Løk
1 pakke Gressløk
1 pakke Hermetiske brune bønner
1 pakke Havregryn 200g
1 pakke Sesamfrø
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 ts paprikapulver (gjerne røkt) (B)
1 ts Løkpulver (B)
1/2 ts Hvitløkspulver (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
2 ss Stekeolje (B)
2 stk Tomater
1 stk Agurk
1 stk Rødløk
*4 stk Grove hamburgerbrød
1 pakke Salatblanding
Burgerbrødene holder best på kvaliteten om de oppbevares i kjøleskap.
(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skrell potetene og skjær de i ca. 2x2 cm store terninger.
Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Kok under lokk til potetterningene er møre.
Grovhakk løk og gressløk. Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann.
Ha potet, løk, gressløk, bønner, havregryn og sesamfrø i en bolle. Smuldre i grønnsaksbuljongterningen. Tilsett paprikapulver, løkpulver, hvitløkspulver og chilipulver. Kjør det hele sammen til en grov masse med en stavmixer eller i en foodprosessor.
Ha litt vann på hendene og form burgere.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider. Bruk mer olje etter behov.
Skjær tomatene, agurken og rødløken i skiver.
Varm burgerbrødene i 1-2 minutter og del de i to.
Vask og tørk salaten.
Servér burgerne på burgerbrød med salat, tomat, agurk og rødløk.