Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Picadillo med guacamole*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Hermetiske linser
1 stk Løk
1 stk Rød paprika
1 stk Hvitløk
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Krydderblanding til Picadillo
1 boks Hermetisk tomat
1 stk Lime
0,5-1 glass Grønne oliven
1/2 pakke Rosiner 42g
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Avocado
Salt (B)

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sil laken av linsene og skyll de i kaldt vann.

Grovhakk løk, skjær paprika i terninger og finhakk hvitløk.

Varm opp stekeolje til medium varme i en panne.
Ha i løk og paprika og la det surre i 3 minutter.

Ha i hvitløk og 3 teskjeer av krydderblandingen. La det surre i 1-2 minutter til.

Ha i linser og hermetisk tomat, og la det koke opp.

Skjær lime i to og press i halvparten av saften.
La det småkoke i 5 minutter.

Sil laken av olivenglasset og rør halvparten av olivenene og rosinene inn i linsene.

Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer fra krydderposen.

Skrap fruktkjøttet ut av avokadoen med en skje og ha det i en bolle. Mos det godt med en gaffel og press i resten av limesaften. Smak til med litt salt.

Server gryten rykende varm med ris og guacamole.