Logg inn

Picadillo med guacamole*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Hermetiske linser
1 stk Løk
1 stk Paprika
1/2 stk Hvitløk
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Spisskummen (B)
1 ts Paprikapulver (gjerne røkt) (B)
1/4 ts Kanel (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 stk Lime
1/2 glass Grønne oliven
1/2 pakke Rosiner
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Avocado
Salt (B)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sil laken av linsene og skyll de i kaldt vann.

Grovhakk løk, skjær paprika i terninger og finhakk hvitløk.

Varm opp olje til medium varme i en panne. Ha i løk og paprika og la det surre i 3 minutter.

Ha i hvitløk, spisskummen, paprikapulver, kanel og chilipulver. La det surre i 1-2 minutter til. Øk eller reduser mengden chilipulver for å justere styrken på retten.

Ha i linser og hermetisk tomat, og la det koke opp.

Skjær lime i to og press i halvparten av saften. La det småkoke i 5 minutter.

Sil laken av olivenglasset og rør halvparten av olivenene og rosinene inn i linsene.

Smak til med salt og pepper, og mer spisskummen, paprikapulver, kanel og chilipulver etter ønske.

Skrap fruktkjøttet ut av avokado med en skje og ha det i en bolle.
Mos det godt med en gaffel og press i resten av limesaften. Smak til med litt salt.

Server gryten rykende varm med ris og guacamole.