Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pasta med ovnsbakte grønnsaker


2 voksne

1 stk Kål 150g
1 pakke Fullkornspenne 250g
Vann (B)
Salt (B)
0,5-1 stk Blomkål
1 stk Fennikel
1 stk Rødløk
1 pakke Reddik
Bakepapir (B)
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
1 pakke Stians Urtehage 10g
Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
Ca. 2 ss Kokevann fra pasta (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Finsnitt kålen. Kok pasta som anvist på pakken, men i tillegg legges den snittede kålen i kjelen sammen med pastaen.

Del blomkål opp i små buketter. Kutt fennikel i skiver. Skrell og kutt rødløk i skiver. Vask, rens og del reddik i to.

Legg blomkål, fennikel, rødløk og reddik på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt i olivenolje. Krydre med et lett dryss salt. Sett brettet inn i ovnen og stek i 20 minutter.

Krydre fisken godt med krydderblandingen og et lett dryss salt. Når det gjenstår ca. 10 minutter legges fisken inn på brettet sammen med grønnsakene.

Når pasta og kål er ferdigkokt siles vannet av. Ta vare på litt av kokevannet i et desilitermål eller lignende.

Legg pasta og kål tilbake i kjelen og tilsett olivenolje, kokevann, salt og pepper. Kok videre og rør godt til vannet har fordampet.

Bruk to gafler til å rive fisken i biter. Legg de i kjelen sammen med pastaen og vend forsiktig sammen.

Legg grønnsakene på toppen og server.