Logg inn

Pasta al pesto*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsskruer 500g
Vann (B)
Salt (B)
1 bunt Vårløk
1 stk Sitron
1 pakke Mandler
1/2 stk Hvitløk
1 pakke Basilikum
6 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Aromasopp
2/3 pakke Sukkererter
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok ønsket mengde pasta etter anvisning på pakken. Finsnitt vårløk.

Vask sitronen godt og riv sitronskallet på den fine siden av et rivjern. Pass på å få med bare det gule.

Ha mandler, hvitløk, sitronskall, basilikum og olivenolje i en blender eller foodprosessor. Bruk en stavmikser om du ikke har blender eller foodprosessor.

Kjør til du har en grov pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kutt sopp i skiver og skråsnitt sukkerertene.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en panne. Stek soppen til den er gyllen, tilsett deretter vårløk og sukkererter, og stek videre i 2-3 minutter. Trekk pannen av varmen.

Sil vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland inn sopp, vårløk, sukkererter og pesto. Smak til med salt og pepper og servér.

Tips:
Ønsker du litt tyggemotstand (al dente) i pastaen kan du
redusere koketiden. Smak deg frem når koketiden nærmer
seg slutten.
Topp gjerne retten med grovhakkede oliven om du har
.