Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pasta al pesto*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsskruer 500g
Vann (B)
Salt (B)
1 bunt Vårløk
1 stk Sitron
1 pakke Mandler 30g
1 stk Hvitløk
1 stor pakke Basilikum
6 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Aromasopp
1 pakke Ferske grønne bønner
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finsnitt vårløken.

Vask sitronen godt og riv av sitronskallet. Pass på å få med bare det gule.

Ha mandler, hvitløk, sitronskall, basilikum og olivenolje i en blender eller foodprosessor.

Kjør til du har en grov pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær sopp i skiver.

Fjern tuppene på de grønne bønnene og del de i to.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en panne.

Stek soppen til den er gyllen, tilsett deretter vårløk og aspargesbønner, og stek videre i 2-3 minutter. Trekk pannen av varmen.

Sil vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen.

Bland inn sopp, vårløk, grønne bønner og pesto.

Smak til med salt og pepper og servér.