Logg inn

Pasta al pesto*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsskruer 500g
Vann (B)
Salt (B)
1 bunt Vårløk
1 stk Sitron
1 pakke Mandler
1/2 stk Hvitløk
1 pakke Basilikum
6 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Aromasopp
2/3 pakke Ferske grønne bønner
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finsnitt vårløken.

Vask sitronen godt og riv sitronskallet på den fine siden av et rivjern. Pass på å få med bare det gule.

Ha mandler, hvitløk, sitronskall, basilikum og olivenolje i en blender eller foodprosessor. Bruk en stavmikser om du ikke har blender eller foodprosessor.

Kjør til du har en grov pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær sopp i skiver. Fjern tuppene på de grønne bønnene og del de i to.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en panne. Stek soppen til den er gyllen, tilsett deretter vårløk og grønne bønner,
og stek videre i 2-3 minutter. Trekk pannen av varmen.

Sil vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen.

Bland inn sopp, vårløk, grønne bønner og pesto.

Smak til med salt og pepper og servér.