Logg inn

Pasta Genovese


2 voksne

Kundens bilder

1 pk Pasta 250g
Vann (B)
Salt (B)
1 pk Sukkererter
1 pk Spekeskinke 80g
Bakepapir (B)
2/3 glass Grønn pesto
Pepper (B)
1 pk Parmesan á 50g

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader. Kok pasta som anvist på pakken.

Vask og kutt sukkerertene i 2-3 biter på skrått. Når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden, tilsett sukkerertene.

Fordel spekeskinken ut på et stekebrett med bakepapir og sett i forvarmet ovn til lett gyllin og sprø. Start med 4 minutter og stek videre etter behov.

Sil vannet av pasta og sukkerertene. Ta vare på litt av kokevannet for å justere konsistensen.

Bland kokt pasta og grønne bønner sammen med pesto og noen spiseskjeer av kokevannet etter behov. Smak til med litt pepper.

Serveres med sprøstekt spekeskinke og revet parmesan.

Tips:

Ønsker du litt tyggemotstand (al dente) i pastaen kan
du redusere koketiden. Smak deg frem når koketiden
nærmer seg slutten.
Har du pinjekjerner liggende kan disse ristes lett i en
tørr stekepanne på medium varme til de er gyllenbrune,
ca. 3-4 minutter.