Logg inn

Pasta Genovese


2 voksne

Kundens bilder

1 pakke Spekeskinke 80g
Bakepapir (B)
1 pakke Tagliatelle 250g
1 pakke Sukkererter
1/2 glass Grønn pesto
1 pakke Parmesan 20g


 

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader.

Kok pasta som anvist på pakke.

Vask og kutt sukkerertene i 2-3 biter. Når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden, tilsett sukkerertene.

Fordel spekeskinken ut på et stekebrett med bakepapir og sett i forvarmet ovn til lett gyllin og sprø. Start med 4 minutter og stek videre etter behov.

Sil vannet av pasta og sukkerertene. Ta vare på litt av kokevannet for å justere konsistensen.

Bland kokt pasta og grønne bønner sammen med pesto og et par spiseskjeer av kokevannet. Smak til med litt pepper.

Serveres med sprøstekt spekeskinke og revet parmesan.

Tips:

Ønsker du litt tyggemotstand (al dente) i pastaen kan
du redusere koketiden. Smak deg frem når koketiden
nærmer seg slutten.
Har du pinjekjerner liggende kan disse ristes lett i en
tørr stekepanne på medium varme til de er gyllenbrune,
ca. 3-4 minutter.