Logg inn

Pasta Carbonara


1 voksen

1 pakke Tagliatelle
1 pakke Bacon i skiver
1/2 Løk
1 ss Matolje (B)
2 Egg
1 dl Kremfløte
2 ss Parmesan
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakke.

Finhakk løk. Stek baconet sprøtt i en stekepanne på høy varme i
ca. 3 minutter. Skru ned varmen litt og tilsett løk. Stek videre i noen minutter til løken er myk og blank.
 
Visp sammen egg, fløte og parmesan (se tips).
 
Sil av pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn parmesansausen.
 
Tilsett bacon og løk. Smak til med salt og pepper. Tilsett forsiktig litt mer fløte dersom retten virker tørr.
 
Topp med parmesan og hakket persille om ønskelig.

Tips
Du kan også bruke kun eggehviten i parmesansausen og
servere retten med eggeplommen på toppen (se bildet).
Eggeplommen røres da inn like før en begynner å spise.
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper.