Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

One-pot quinoa*


2 voksne

1 stk Hvitløk
1 bunt Vårløk
Søtpotet
1 stk Grønn paprika
1 pakke Soltørket tomat 50g
1 pakke Kikerter 380g
1 pakke Quinoa 150g
1 ss Stekeolje (B)
0,5-1 glass Grønne oliven
5 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 ts Tørket oregano (B)
0.5 ts Tørket timian (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 pakke Spinat 100g
1 stor pakke Basilikum
Salt (B)
Pepper (B)

Finhakk hvitløk og vårløk. Skrell søtpotet og skjær den i terninger på ca. 1x1 cm.

Rens og kutt paprika i terninger. Kutt soltørket tomat i strimler.

Sil laken av kikertene. Skyll quinoa i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte.
Ha i hvitløk, vårløk, søtpotet og paprika, og la det surre sammen i 3-4 minutter.

Tilsett soltørket tomat, quinoa, oliven og kikerter, og rør det hele sammen.

Hell på vann og tilsett buljongterning, tørket oregano, tørket timian og paprikapulver. Kok opp under lokk, skru så ned varmen og la det småkoke i cirka 20 minutter til væsken er absorbert. Rør et par ganger underveis.

Rør inn spinaten.

Grovhakk basilikum, rør den inn helt til slutt, smak til med salt og pepper og servér.