Logg inn

One-pot quinoa*


2 voksne

Kundens bilder

1/2 stk Hvitløk
1 bunt Vårløk
*Søtpotet
2/3 Paprika
1 pakke Soltørket tomat
1 pakke Kikerter
1 pakke Quinoa 150g
1 ss Stekeolje (B)
1/2 glass Grønne oliven
5 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 ts Tørket oregano (B)
1/2 ts Tørket timian (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 pakke Spinat
1 pakke Basilikum
Salt (B)
Pepper (B)

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som ble levert til retten.

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk og vårløk. Skrell søtpotet og skjær den i terninger på ca. 1x1 cm.

Rens og kutt paprika i terninger. Kutt soltørket tomat i strimler.

Sil laken av kikertene. Skyll quinoa i kaldt vann.

Varm opp olje til medium varme i en gryte.

Ha i hvitløk, vårløk, søtpotet og paprika, og la det surre sammen i 3-4 minutter.

Tilsett soltørket tomat, quinoa, oliven og kikerter, og rør det hele
sammen.

Hell på vann og tilsett buljongterning, tørket oregano, tørket timian
og paprikapulver. Kok opp under lokk, skru så ned varmen og la
det småkoke i cirka 20 minutter til væsken er absorbert. Rør noen
ganger underveis.

Rør inn spinaten når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden.

Grovhakk basilikum, rør den inn helt til slutt, smak til med salt og
pepper.

Servér.