Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Moqueca*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 bunt Vårløk
1 stk Hvitløk
0,5-1 stk Jalapeño
1 stk Rød paprika
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Paprikapulver (B)
1 pakke Tørkede røde linser 50g
1 boks Kokosmelk
1 boks Hermetisk tomat
1 stk Buljongterning (B)
1 stk Lime
2 stk Bananer
1 stk Squash
Salt (B)
Pepper (B)
1 liten pakke Koriander

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk vårløk, hvitløk og jalapeño. Skjær paprika i terninger.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte. Ha i 2/3 av vårløken, hvitløk, jalapeño og paprika og la det surre i noen minutter.

Ha i paprikapulver, linser, kokosmelk, hermetisk tomat, buljongterning og saften av en lime. La det hele koke opp og småkok i fem minutter.

Skrell bananene, skjær fruktkjøttet i ca. 3 cm tykke skiver. Skjær squash i ca. 2x2 cm store terninger.

Ha banan og squash i gryten og la det koke i fem minutter til.

Smak til med salt og pepper. Grovhakk koriander.

Server gryten med ris, topp med koriander og vårløk.