Logg inn

Meksikansk gryte*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 stk Gulrot
1 stk Rødbete
1 pakke Mandler
2 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Spisskummen (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1/3 ts Løkpulver (B)
1/4 ts Chilipulver (B)
2/3 pakke Cherrytomat
1 pakke Hermetiske røde linser
4 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
2/3 boks Mais
1 pakke Oregano
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Nachos

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene og skjær de i skiver. Skrell
rødbet og skjær den i terninger på ca. 2x2 cm. Grovhakk  mandlene.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk, spisskummen, paprikapulver, løkpulver og chilipulver
og la det surre i 2-3 minutter.

Rør inn gulrot, rødbete, cherrytomater og mandler, og la det surre i 2 minutter til.

Ha i linsene, vann og buljongterning.

Kok opp og la det småkoke under lokk i 15 minutter. Rør om
underveis slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett litt mer vann
mot slutten etter behov.

Hell laken av maisen og rør inn. Grovhakk oregano og ha i.

Smak til med salt, pepper og mer spisskummen, paprikapulver,
løkpulver og chilipulver etter ønske.

Servér retten rykende varm sammen med ris og nachochips.