Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Meksikansk gryte*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
1 stk Gulrot
1 stk Rødbete
1 pakke Mandler 30g
1 pakke Krydderblanding til Meksikansk gryte
1 pakke Cherrytomat
1 pakke Hermetiske røde linser
4 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 boks Mais
1 stor pakke Oregano
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Nachos 50g

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene og skjær de i skiver.
Skrell rødbeten og skjær den i terninger på ca. 2x2 cm.
Grovhakk mandlene.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte.
Ha i 2-3 ts av krydderblandingen, løk og hvitløk og la det surre i 2-3 minutter.

Rør inn gulrot, rødbete, småtomater og mandler, og la det surre et par minutter til.

Ha i linsene, vann og buljongterning.
Kok opp og la det småkoke under lokk i 15 minutter. Rør om underveis slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett litt mer vann mot slutten etter behov.

Hell laken av maisen og rør inn.

Grovhakk oregano og ha i.

Smak til med salt, pepper og mer krydderblanding etter ønske.

Servér retten rykende varm sammen med ris og tortillachips.