Logg inn

Marokkansk kikertgryte*


2 voksne

1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
2 stk Tomater
2 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Malt koriander (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/3 ts Kanel (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 ss Peanøttsmør (B)
1/2 stk Sitron
1 pakke Kikerter
1 pakke Dadler
1 pakke Fullkornscouscous
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Bladpersille

Fremgangsmåte

Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skjær tomatene i terninger.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk,
koriander, spisskummen, chilipulver og kanel. La det surre i 3-4
minutter. Rør om av og til.

Ha i hermetisk tomat, tomatterninger, vann, buljongterning,
peanøttsmør og press i saften av sitron. La det hele koke opp og
småkoke i ca. 10 minutter.

Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Skjær dadlene i mindre biter (kast steinene).

Ha kikerter og dadler i gryten og kok i ca. 5 minutter til.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken.

Smak til kikertgryten med salt, pepper og mer sitronsaft. Grovhakk
persille og rør inn rett før servering.

Servér gryten rykende varm med couscous.