Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Marokkansk kikertgryte*


2 voksne

1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
2 stk Tomater
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Krydderblanding Marokkansk kikertgryte
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 ss Peanøttsmør (B)
0,5-1 stk Sitron
1 pakke Kikerter 380g
1 pakke Dadler 5pk
1 pakke Fullkornscouscous 150g
Salt (B)
Pepper (B)
1 stor pakke Bladpersille

Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skjær tomatene i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk og krydderblandingen og la den surre i 3-4 minutter.

Ha i hermetisk tomat, hakket tomat, vann med grønnsaksbuljong, peanøttsmør og press i saften av en halv sitron. La det hele koke opp og småkoke i 10 minutter.

Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Skjær dadlene i mindre biter, kast steinene.

Ha kikerter og dadler i gryten og kok i 5 minutter til.

Tilbered couscous etter anvisning på posen.

Smak til kikertgryten med salt og pepper. Grovhakk persille og rør inn rett før servering.

Servér gryten rykende varm med couscous.