Logg inn

Marokkansk gryte med fullkornscouscous*


2 voksne

2/3 stk Blomkål
2 stk Gulrøtter
2 ss Ingefær
1/2 stk Rød chili
1/2 stk Sitron
1 pakke Koriander
1 pakke Kikerter
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Spisskummen (B)
2/3 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1/2 ts Gurkemeie (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
2/3 pakke Rosiner
1 pakke Fullkornscouscous 225g
Salt (B)
Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Pistasjnøtter

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Del blomkål opp i små buketter og kutt gulrot i skiver.

Finhakk ingefær og chili. Skjær sitron i tynne skiver.

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i blomkål, gulrot, ingefær og chili og la det surre i 3-4 minutter mens du rører jevnlig. Tilsett spisskummen, paprikapulver, chilipulver og gurkemeie og stek det hele sammen i 2 minutter til.

Ha i sitronskiver, hermetisk tomat, vann, buljongterning og rosiner og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter, ha deretter i kikertene og la det koke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken.

Servér med couscous og topp med grovhakkede pistasjnøtter og
koriander.