Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Marokkansk gryte med fullkornscouscous*


2 voksne

1 stk Blomkål
2 stk Gulrøtter
2 ss Ingefær
0,5-1 stk Rød chili
1 stk Sitron
1 liten pakke Koriander
1 pakke Kikerter 380g
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Krydderblanding til Marokkansk gryte
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1/2 pakke Rosiner 42g
1 pakke Fullkornscouscous 225g
Salt (B)
Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Pistasj 30g

Del blomkål opp i buketter og kutt gulrot i skiver.

Finhakk ingefær og chili. Skjær sitron i tynne skiver. Grovhakk koriander.

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i blomkål, gulrot, ingefær og chili og la det surre i 3-4 minutter mens du rører jevnlig. Ha i krydderblandingen og stek det hele sammen i 2 minutter til.

Ha i sitronskiver, hermetisk tomat, vann, buljongterning og rosiner og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter, ha deretter i kikertene og la det koke i 5 minutter til.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Smak gryten til med salt og pepper.

Server med couscous, ha pistasjnøtter og koriander på toppen.