Logg inn

Maissuppe med krutonger*


2 voksne

1 pakke Matpoteter 150g
1 bunt Vårløk
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Mais
10 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Tørkede røde linser 100g
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Krutonger

Fremgangsmåte

Skrell potet og skjær de i terninger.

Finsnitt vårløk.

Varm opp olje til medium varme i en gryte, ha i potetterninger og
nesten 3/4 av vårløken.

Surr det noen minutter, tilsett mais, vann, grønnsaksbuljong og
linser. La det koke opp.

Småkok under lokk til potetene og linsene er møre, ca. 15 minutter, og kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.

Smak til med salt og pepper.

Dryss resten av vårløken og brødkrutongene over suppen rett før servering.