Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Maissuppe med krutonger*


2 voksne

1 pakke Matpoteter 150g
1 bunt Vårløk
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Mais
10 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Tørkede røde linser 100g
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Krutonger 40g

Skrell potet og skjær de i terninger.

Finsnitt vårløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte, ha i potetterninger og nesten all vårløken.

Surr det noen minutter, tilsett mais, vann, grønnsaksbuljong og linser. La det koke opp.

Småkok under lokk til poteter og linser er møre, ca. 15 minutter, og kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.

Smak til med salt og pepper. Dryss resten av vårløken og brødkrutongene over suppen rett før servering.