Logg inn

Lakseburger med fennikelsalat og stekte poteter


1 voksen

1 pakke Poteter
1/2 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pakke Laksefilét
1/3 ts Salt (B)
1 pakke Gressløk
1/2 ts Sennep, helst grov (B)
1/4 ts Cayennepepper eller paprikapulver (B)
1/2 bunt Reddik
1/4 Fennikel
1/2 Sjalottløk
1/2 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/2 Hjertesalat
Stekeolje (B)
1 pakke Grønn pesto
1 Hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og kutt potetene i fingertykke staver, legg de i en ildfast form og vend inn stekeolje, salt og pepper. Stek i stekeovn i ca. 30 minutter, til potetstavene er møre.

Kutt laksen i så små terninger som du klarer. legg terningene i en bolle og tilsett salt. Vask hendene grundig og kna fisken godt sammen i 1-2 minutt. Bruk engangshansker om ønskelig.

Finsnitt gressløk og tilsett i fiskefarsen sammen med sennep og cayennepepper eller paprikapulver. Bland godt og bruk hendene til å forme porsjonsstore lakseburgere.

Vask, skrell og kutt reddik, fennikel og sjalottløk i tynne skiver. Legg skivene i en liten bolle og tilsett olivenolje og salt.

Vask og tørk hjertesalat.

Stek burgerne i en stekepanne med litt stekeolje på medium-sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Bruk en liten kniv til å sjekke om burgerne er gjennomstekt.

Varm burgerbrødene raskt i ovnen og smør ønsket mengde grønn pesto på begge halvdelene.

Legg salat, grønnsaker og burger lagvis og servér med nystekte potetstaver.

Tips
Du kan bruke en foodprosessor til laksen dersom du ikke ønsker å kna selv. Bruk gjerne røkt paprikapulver for en kraftigere smak.