Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Lakseburger med fennikelsalat og stekte poteter


1 voksen

1 pakke Mandelpotet
1/2 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pakke Laksefilét
1/3 ts Salt (B)
1 pakke Gressløk
1/2 ts Sennep, helst grov (B)
1/4 ts Cayennepepper eller paprikapulver (B)
1/2 bunt Reddik
1/4 Fennikel
1/2 Sjalottløk
1/2 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/2 Hjertesalat
Stekeolje (B)
1 pakke Grønn pesto
1 Grovt hamburgerbrød

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og kutt potetene i fingertykke staver, legg de i en ildfast form og vend inn stekeolje, salt og pepper. Stek i stekeovn i ca. 30 minutter, til potetstavene er møre.

Kutt laksen i så små terninger som du klarer. Legg de i en bolle og tilsett salt. Vask hendene skikkelig og kna fisken godt sammen i 1-2 minutt. Bruk gjerne engangshansker.

Finsnitt gressløk og tilsett i fiskefarsen sammen med sennep og cayenneppepper eller paprikapulver. Bland godt og bruk hendene til å forme porsjonstore lakseburgere.

Vask, skrell og kutt reddik, fennikel og sjalottløk i tynne skiver. Legg skivene i en liten bolle og tilsett olivenolje og salt.

Vask og tørk hjertesalaten.

Stek burgerne i en stekepanne med litt stekeolje på medium-sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Bruk en liten kniv til å sjekke om burgeren er gjennomvarmet.

Varm burgerbrødene raskt i ovnen og smør ønsket mengde grønn pesto på begge halvdelene.

Legg salat, grønnsaker og burger lagvis og server med nystekte potetstaver.