Logg inn

Kyllingsandwich med krydderstekte poteter


1 voksen

1 pakke Poteter
1 ss Potetkrydder
2 ss Olivenolje
1 stk Kyllingfilet
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Hvitløkspulver (B)
1 ss Stekeolje
1 Hjertesalat
1 Tomat
1/2 Rødløk
1 Baguette
1 beger Ranchdressing

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader varmluft.

Vask og del potetene båter og legg de i en lidfast form (kan skrelles om ønskelig). Strø over olivenolje og potetkrydder, bland sammen og bak i ca. 25 min i stekeovn, til potetene er møre.

Skjær kyllingen i store strimler og krydre med salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver.

Stek kyllingen i en panne på middels-høy varme med stekeolje til den er gjennomstekt.

Riv bladene av hjertesalaten og skyll de i kaldt vann.

Skjær tomater i skiver, skrell og kutt rødløk i ringer.

Varm baguettene i ovn i 2-4 minutter. Del baguettene i to på langs, smør på dressing og bygg sammen din egen favoritt.

Tips
Bruk gjerne røkt paprikapulver for kraftigere smak. Er du glad i godt krydret mat kan du tilsette litt kajennepepper og spisskummen på kyllingen.

Det er beregnet 1/2 baguette til barna.