Logg inn

Korma med kikerter og blomkål*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
2 ss Ingefær
1/2 stk Rød chili
1/2 stk Hvitløk
1 stk Rødløk
1 pakke Kokosmasse
1 pakke Mandler
4 ts Krydderblanding
1 pakke Matpoteter
1 stk Gulrot
2/3 pakke Ferske grønne bønner
2/3 stk Blomkål
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Spisskummen (B)
2/3 ts Malt koriander (B)
2/3 ts Gurkemeie (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 boks Kokosmelk
1 pakke Kikerter
Salt (B)
1 pakke Koriander

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skrell og grovkutt ingefær, hvitløk og rødløk. Finkutt chili.

Ha ingefær, chili, hvitløk, rødløk, kokosmasse, mandler og 4-5 ts av krydderblandingen i en foodprosessor og kjør til alle  grønnsakene og nøttene er knust og helt blandet sammen med resten.

Skrell potet og gulrot, og kutt de i ca. 2x2 cm store terninger. Skjær
vekk endene av de grønne bønnene og del de i to. Skjær blomkål i
små buketter.

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i potet, gulrot,
grønne bønner og blomkål. Stek i 4-5 minutter under jevnlig
omrøring. Pass på at det ikke brenner seg.

Rør inn kokosblandingen, spisskummen, malt koriander, gurkemeie, chilipulver, hermetisk tomat og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter og tilsett mer krydder fra krydderblandingen etter smak.

Sil laken av kikertene, skyll de i kaldt vann og rør de inn i sausen. Kok i 5 minutter til. Smak til med salt.

Servér med ris og topp med grovhakket koriander.