Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Korma med kikerter og blomkål*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
2 ss Ingefær
0,5-1 stk Rød chili
1 stk Hvitløk
1 stk Rødløk
1 pakke Kokosmasse 40g
1 pakke Mandler 30g
1 pakke Krydderblanding Nr. 1 til Korma med kikerter og blomkål
1 pakke Matpoteter 200g
1 stk Gulrot
1 pakke Ferske grønne bønner
0,5-1 stk Blomkål
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Krydderblanding Nr. 2 til Korma med kikerter og blomkål
1 boks Hermetisk tomat
1 boks Kokosmelk
1 pakke Kikerter 380g
Salt (B)
1 liten pakke Koriander

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skrell og grovkutt ingefær, hvitløk og rødløk.

Ha ingefær, chili, hvitløk, rødløk, kokosmasse, mandler og 4-5 ts av Krydderblanding 1 i en foodprosessor og kjør til alle grønnsakene og nøttene er knust og helt blandet sammen med resten.

Skrell potet og gulrot, og kutt de i ca. 2x2 cm store terninger. Skjær vekk endene av aspargesbønnene og del de i to. Skjær blomkål i små buketter.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte. Ha i potet, gulrot, aspargesbønner og blomkål. Stek videre i fire-fem minutter under jevnlig omrøring. Pass på at det ikke brenner seg.

Rør inn kokosblandingen, innholdet i Krydderblanding 2, hermetisk tomat og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter og tilsett mer krydder fra Krydderblanding 1 etter smak.

Sil laken av kikertene, skyll de i kaldt vann og rør de inn i sausen. Kok i 5 minutter til. Smak til med salt.

Servér med ris og koriander.