Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kalkunschnitzel med aprikos, sukkererter, fullkornris


1 voksne

1 pakke Fullkornsris 75g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Sukkererter
1 pakke Kalkunschnitzel 180g
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Egg (B)
1 ss Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Griljermel 30g
Stekeolje (B)
0.5 stk Lime
1 liten pakke Bladpersille
1 pakke Aprikos 30g
Soyasaus (B)

Kok risen som anvist på pakken. Når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden tilsettes sukkerertene.

Krydre kalkunkjøttet med salt og pepper.

Knekk egget i en bolle og pisk godt sammen med vann. Legg hvetemel og griljermel på hver sin tallerken. Vend kjøttet først i mel, så i egg og deretter i griljermel.

Stek kjøttet på medium varme i en stekepanne med stekeolje i ca. 3-4 minutter på hver side til utsiden er gyllen og sprø, og kjøttet et gjennomstekt. Bruk stekeolje etter behov slik at kjøttet verken svir seg eller bader i olje. Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig.

Del limen to og finsnitt persillen. Kutt aprikosene i små biter. Vend persille og aprikos inn i risen og smak til med soyasaus.

Servér kalkunschnitzelen med fullkornsris, sukkererter og lime til å klemme over rett før servering.

Tips:

Kutt resten av limen i skiver og legg skivene i en mugge med isvann.