Logg inn

Jærkebab med eple og hvitløksdressing


2 voksne

Kundens bilder

1 Rødt eple
1 pk Svinefilet
2 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Pitabrød
1 pk Salatblanding
1 beger Hvitløksdressing
1 pk Alfalfaspirer

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft (til pitabrød).

Del eple i to, skjær ut kjernen og kutt eplebitene i tynne skiver.

Kutt svinefileten i strimler på ca. 1x4 cm. Ha kjøttet over i en
stekepanne og stek på sterk varme med stekeolje i 2 minutter. Rist på pannen og rør litt underveis.

Tilsett epleskivene og stek videre til kjøttet er gjennomstekt, ca. 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Varm pitabrød etter anvisning på pakke. Vask salaten.

Server fylte pitabrød toppet med hvitløksdressing og alfalfaspirer.

Tips:

Har du tid kan du temperere kjøttet ved å ha det i
romtemperatur i ca. 1/2 time før steking. Dette hjelper pannen
å holde varmen og kjøttet stekes (ikke kokes).
Type dressing vil variere (oftest mellom hvitløksdressing og
rømmedressing) grunnet varierende tilgang.