Logg inn

Indisk kikertgryte*


2 voksne

1 pakke Jasminris
Vann (B)
Salt (B)
2 ss Ingefær
1/2 stk Hvitløk
1 stk Løk
1/2 stk Rød chili
1 stk Paprika
1 stk Aubergine
1 pakke Minimais
1 pakke Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
3 ss Rød currypaste
1 boks Kokosmelk
4 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning
1 ss Sukker (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Basilikum

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken. Tilsett buljong i risvannet om du ønsker mer smak.
 
Finhakk ingefær, hvitløk, løk og chili. Skjær paprika i terninger. Skjær auberginen i to på langs, skjær deretter hver bit i to på langs igjen. Skjær deretter aubergine i skiver med tykkelse på cirka en centimeter. Skjær minimais i 2 eller 3 på tvers.
 
Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.
 
Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili og la det surre i 2-3 minutter.
 
Ha i paprika, aubergine, minimais og kikerter og stek videre i 2-3 minutter. Spe eventuelt på med litt mer olje om det blir tørt.
 
Rør inn currypaste. Ha i kokosmelk, vann og buljongterning og la det koke opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
 
Grovhakk basilikum og rør inn helt til slutt (juster gjerne mengden etter smak).
 
Servér gryten rykende varm med nykokt ris.
 
Tips:
Noen middager inneholder mange grønnsaker som gjerne må skrelles og kuttes. Har du lite tid så kan grønnsakene kuttes opp feks. kvelden før. Oppbevar da grønnsakene i en lukket beholder i kjøleskapet.
Gulrøtter og potet bør oppbevares i vannbad i kjøleskap.
Når du først er i gang kan du kutte grønnsakene for flere middager :)