Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Indisk kikertgryte*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
2 ss Ingefær
1 stk Hvitløk
2 stk Sjalottløk
0,5-1 stk Rød chili
1 stk Rød paprika
1 stk Aubergine
1 pakke Minimais
1 pakke Kikerter 380g
2 ss Stekeolje (B)
3 ss Rød currypaste
1 boks Kokosmelk
4 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 ss Sukker (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 stor pakke Basilikum

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili. Skjær paprika i terninger. Skjær auberginen i to på langs, skjær deretter hver bit i to på langs igjen. Skjær i skiver med tykkelse på cirka en centimeter. Skjær minimais i 2 eller 3 på tvers.

Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili og la det surre i 2-3 minutter.

Ha i paprika, aubergine og minimais og stek videre i 2-3 minutter. Spe eventuelt med litt mer olje om det blir tørt.

Rør inn currypaste. Ha i kokosmelk og vann med buljongterning og la det koke opp. La det småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.

Grovhakk basilikum og rør inn helt til slutt.

Servér gryten rykende varm med kokt ris.