Logg inn

Indisk blomkålsuppe med grønnkål og gulrot*


2 voksne

2/3 stk Blomkål
1 stk Rødløk
1/2 stk Hvitløk
2/3 pakke Grønnkål
2 stk Gulrøtter
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Karripulver (B)
2/3 ts Spisskummen (B)
1/2 ts Hvitløkspulver (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1 pakke Tørkede røde linser
5 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 boks Kokosmelk
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Rens blomkålen og del den i grove biter.

Ha blomkålbitene i en foodprosessor og kjør til konsistensen er
smuldrete som couscous. Bruk en stavmikser om du ikke har
foodprosessor.

Grovhakk rødløk og hvitløk, snitt grønnkål og skjær gulrot i tynne
skiver.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Tilsett rødløk, hvitløk, grønnkål og gulrøtter, og stek i 3-4 minutter mens du rører jevnlig.

Tilsett karripulver, spisskummen, hvitløkspulver og paprikapulver og la det surre videre i 1 minutt.

Ha i linser, blomkål, vann, buljongterning og kokosmelk, og la det
hele koke opp.

La det koke til linsene er møre, dette tar cirka 15 minutter.

Smak til med salt og pepper, og karripulver, spisskummen, hvitløkspulver og paprikapulver etter ønske.