Logg inn

Hjemmelagde thailandske fiskekaker med villris


1 voksen

1 pakke Villris
1 pakke Hvit Fisk
1/4 Chili
1 ts Salt (B)
1/2 ss Ingefær
1/4 Hvitløk
1 pakke Egg
1 dl Melk
1 Rødkål
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/4 Lime



 

 Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Skjær fisken i grove biter og legg i en foodprosessor, sammen med finkuttet chili og salt. Skrell og finkutt ingefær og hvitløk, og tilsett sammen med fisken.

Kjør alt sammen til en seig masse, tilsett egg og kjør videre til eggene er blandet inn. Spe deretter forsiktig i melk, litt og litt av gangen, til all melken er blandet inn.

Form deigen til fiskekaker og stek de i en panne med smør og matolje på middels varme til de er gylne og spenstige.

Skjær bort stilken på rødkålen, og kutt kålen i så tynne strimler som mulig og legg i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften av lime. Bland godt sammen og server til fiskekakene.

Tips:

Ønsker du brun saus til? Slik gjør du: (4 pers)
1. Smelt 3 ss smør i en kjele på middels varme.
2. Tilsett 3 ss mel. Rør godt til sausen får en nøttebrun farge. Ta kjelen
av varmen.
3. Tilsett 2 dl melk og 4 dl vann med buljong (litt og litt av gangen).
4. La småkoke i 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.