Logg inn

Gulrotsuppe med sprøstekt spekeskinke (Solo)


1 voksne

1 pakke Gulrøtter 250g (1-3 stk)
1 ss Ingefær
1 stk Sjalottløk
0,5-1 stk Rød chili
5 dl Vann (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 stk Grovt rundstykke (Oppbevares i kjøleskap)
1/2 pakke Spekeskinke 80g
Bakepapir (B)
1 liten pakke Koriander
1 pakke Sukkererter
2 ss Olivenolje (B)
Ca. 0,25 ts Salt (B)
0.5 stk Lime
Ca 1/2 beger Rømmekolle

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gulrot, ingefær, sjalottløk og chili. Legg alt i en gryte. Tilsett vann og paprikapulver.

Kok under lokk i ca. 15 minutter til gulrotbitene er møre.

I mellomtiden legges brødet og spekeskinkeskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 8 minutter til skinkeskivene er sprø og gylne.

Grovhakk koriander og sukkererter. 

Når koketiden er over tilsettes olivenoljen og suppen kjøres glatt med en stavmixer eller i en blender.

Smak til med salt og saften fra en halv lime.

Legg rømme i bunnen av en dyp tallerken og hell den varme suppen over. Brekk spekeskinken i mindre biter.

Dryss sprøstekt spekeskinke, sukkererter og koriander på toppen av suppen og servér med nystekt brød.