Logg inn

Gulrotsuppe med sprøstekt spekeskinke


1 voksne

1 pakke Gulrøtter
1 ss Ingefær
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Rød chili
3 dl Vann (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 stk Grovt rundstykke (Oppbevares i kjøleskap)
1/2 pakke Spekeskinke
Bakepapir (B)
1 liten pakke Koriander
2 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/2 stk Lime
Rømmekolle

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gulrot, ingefær, sjalottløk og chili. Legg alt i en gryte. Tilsett vann og paprikapulver.

Kok under lokk i ca. 15 minutter til gulrotbitene er møre.

I mellomtiden legges brødet og spekeskinkeskivene utover
et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 8 minutter til
skinkeskivene er sprø og gylne.

Grovhakk koriander.

Når koketiden er over tilsettes olivenoljen og suppen kjøres glatt med en stavmikser eller i en blender. Dersom suppen virker for tykk kan du spe forsiktig på med litt mer vann.

Smak til med salt og saften fra lime.

Legg rømme i bunnen av en dyp tallerken og hell den varme suppen over. Brekk spekeskinken i mindre biter.

Dryss sprøstekt spekeskinke og koriander på toppen av suppen og servér med nystekte rundstykker.