Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gulrotsuppe med sprøstekt spekeskinke (Solo)


1 voksne

1 pakke Gulrøtter 250g (1-3 stk)
1 ss Ingefær
1 stk Sjalottløk
0,5-1 stk Rød chili
5 dl Vann (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 stk Grovt rundstykke (Oppbevares i kjøleskap)
1/2 pakke Spekeskinke 80g
Bakepapir (B)
1 liten pakke Koriander
1 pakke Sukkererter
2 ss Olivenolje (B)
Ca. 0,25 ts Salt (B)
0.5 stk Lime
Ca. 0,5 beger Lettrømme 100g

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gulrot, ingefær, sjalottløk og chili. Legg alt i en gryte. Tilsett vann og paprikapulver.

Kok under lokk i ca. 15 minutter til gulrotbitene er møre.

I mellomtiden legges brødet og spekeskinkeskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 8 minutter til skinkeskivene er sprø og gylne.

Grovhakk koriander og sukkererter. 

Når koketiden er over tilsettes olivenoljen og suppen kjøres glatt med en stavmixer eller i en blender.

Smak til med salt og saften fra en halv lime.

Legg rømme i bunnen av en dyp tallerken og hell den varme suppen over. Brekk spekeskinken i mindre biter.

Dryss sprøstekt spekeskinke, sukkererter og koriander på toppen av suppen og servér med nystekt brød.