Logg inn

Gulasjgryte


1 voksen

1 pakke Småpoteter
Vann (B)
1/2 ts Salt (B)
1/4 Løk
1/4 Hvitløk
1/2 Paprika
2 ss Matolje (B)
1 pakke Tapaskjøttdeig fra Malmin & Orre på Klepp
2 dl Vann (B)
1/2 pakke Hermetisk tomat
1/2 kjøttbuljongterning (B)
1/4 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Ha potetene i en gryte og fyll opp med vann slik at potetene dekkes med 1-2 cm. Kok i ca. 20 minutter, til potetene er møre. Bruk ca. 1 ts salt per liter vann.

Skrell og grovkutt løk og hvitløk og legg i en gryte sammen med grovkuttet paprika. Stek grønnsakene i stekeolje i ca. 3 minutter på middels varme.

Ha i tapaskjøttdeig og stek til den er gjennomstekt. Krydre med paprikapulver.

Ha i vann, hermetisk tomat og buljongterning.

Sil vannet av de kokte potetene og grovkutt. Bland potetene inn i kjøttgryten og la det hele koke videre i 2-3 minutter før du smaker til med pepper og eventuelt litt salt.
 

Tips:

Ønsker du mer smak i gryten kan du tilsette paprikapulver (gjerne røkt). Smak deg frem.
Ønsker du mer styrke i retten kan du tilsette fersk chili eller litt chilipulver/chiliflak.