Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grov lakseburger med regnbuegulrøtter og hjertesalat


2 voksne

1 pakke Småpoteter 400g
1 pakke Regnbuegulrot 500g
Pastinakk
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)
1 pakke Laksefilet 360g
1 glass Grov sennep
1 liten pakke Gressløk
0.5 ts Salt (B)
0,5-1 stk Rødløk
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
0,5-1 stk Sitron
1 stk Hjertesalat
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Grove hamburgerbrød (Oppbevares i kjøleskap)

Sett ovnen på 230 grader varmluft.

Vask og del potetene i to. Skrell og kutt regnbuegulrot i lange staver.
Skrell og kutt pastinakk i tynne staver.

Legg gulrot, pastinakk, og potet på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt inn med stekeolje og salt. Stek i ca. 25 minutter.

Kutt laksen i terninger på ca. 1x1 cm og legg de i en bolle. Tilsett sennep, finhakket gressløk og salt. Bland godt sammen med nyvaskede hender eller en slikkepott i ca. 1 minutt.

La lakseblandingen stå i et par minutter slik at saltet får virke sammen med fisken. Dette gjør at lakseburgeren binder bedre og ikke faller fra hverandre under steking.

Skrell og kutt løken i tynne strimler. Legg de i en bolle og tilsett olivenolje, et lett dryss salt og sitronsaft. Bland godt.

Vask og tørk salaten.

Form lakseblandingen til burgere og stek de i en stekepanne med stekeolje på medium-sterk varme i 4-5 minutter på hver side.

Varm burgerbrødene raskt i ovnen og fyll de med salat, rødløk og laks.

Server ovnsstekte poteter, pastinakk og regnbuegulrøtter ved siden av.