Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarsuppe med smuldretopping*


2 voksne

Bakepapir (B)
1 stk Flaskegresskar
1 stk Sjalottløk
1 stk Grønt eple
1 pakke Pekannøtter 50g
1 pakke Havregryn 50g
2 ss Sukker eller lønnesirup (B)
1 ss Peanøttsmør (B)
1 boks Kokosmelk
1 pakke Krydderblanding til Gresskarsuppe
3 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 stk Lime
Salt (B)
Pepper (B)

Sett stekeovnen på 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær gresskaret i to på langs. Ta ut kjernene. Skjær hver halvdel i to, denne gangen på tvers, slik at du får fire cirka like store biter. Legg disse på bakepapiret med skallet opp.

Rens løken og skjær den i to, skjær eplet i fire (kast kjernene og stilken). Ha disse sammen med gresskaret på stekebrettet og bak i ovnen i cirka 20 minutter, til innmaten i gresskaret er mørt.

Gjør klar resten i mellomtiden. Ha nøtter, havregryn, sirup og peanøttsmør i en foodprosessor og kjør til du har en smuldrete masse. Dersom du ikke har en foodprosessor, kan du hakke nøttene for hånd og blande det hele sammen i en bolle.

Legg til sides smuldreblandingen, men ikke vask prosessoren ennå. Ha kokosmelk, krydderblanding, vann og buljongterning i en gryte, og varm det opp til rett under kokepunktet.

Når gresskarbitene er møre tar du stekebrettet ut av ovnen. Bruk en skje til å skrape det møre gresskarkjøttet ut av skallet og ha det i foodprosessoren sammen med løk- og eplebitene.

Hell over kokos- og krydderblandingen fra gryten og kjør til du har en helt jevn suppe. Bruk en stavmixer dersom du ikke har foodprosessor. Smak suppen til med salt, pepper og lime.

Server den rykende varm, toppet med smuldreblandingen.